Chi Nei Tsang II - Winden Jagen


Start: 28 september 2021

  
  

 • Studiedagen:

  5

 • Data:

  28 september, 12 en 19 oktober, 4 en 16 november 2021

 • Locatie:

  Fort Isabella, Reutsedijk 9, ruimte 107

 • Lestijden:

  10.00 – 17.00 uur (eventuele uitloop tot 17.15u)

 • Docent:

  Maartje Huibers en gastdocent Luc Leyten (lesdag 3)

 • Kosten:

  € 565,- inclusief lesmap
  Mocht betaling een probleem zijn, neem dan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. op

 • Instapvoorwaarde:

  Chi Nei Tsang I Basis/module I, minimaal 4 dagen

 • Accreditatie:

  SVN en op aanvraag

 • Registratie:

  Certificaat van deelname (bij minimaal 80% aanwezigheid)
  Certificering volgens UHT International tot Practitioner II is mogelijk.

Algemeen

Winden Jagen is een verdiepte, intense toepassing van Chi Nei Tsang 1, Taoïstische orgaanmassage, waarbij de zieke wind die in het lichaam gevangen zit, bevrijdt wordt. Zieke wind is Chi die stagneert onder invloed van o.a. emoties, gedachtes, voeding.  externe factoren. De wind beweegt zich in een twaalftal patronen doorheen het lichaam. Na het diep openen van de navel, worden deze paden vrijgemaakt via zogeheten CNT-reflexpunten die (groten)deels overeenkomen met de klassieke meridiaanpunten. Vervolgens wordt met inzet van een gevoelige elleboog de wind via corresponderende punten in het gehele buikgebeid verzameld en in beweging gezet. Zodoende kan de wind het lichaam verlaten via de navel, lichaamsdelen of via de behandelende elleboog.

CNT II is makkelijk te integreren met Shiatsu- of Tuina behandelingen.

Cosmic Healing is een methode waarin we verbinding maken met het primordiaal licht.  Deze connectie vanuit de liefde in je hart maakt je lichter, krachtig en beschermt jezelf met een krachtig energieveld.
In de Buddha Palm, onderdeel van Cosmic Healing,  zuiveren en openen we onze wondermeridianen vanuit een sterke verbinding met de Aarde en de Hemel energie. Deze zuivering versterkt je systeem als behandelaar. Tevens kun je deze oefeningen inzetten in je behandeling. Deze dag Cosmic Healing wordt gegeven door collega Senior Instructeur Luc Leyten uit België.

Beoefening van Chi Kungs, zelfmassage en meditaties waaronder Cosmic Healing volgens het Universal Healing Tao (UHT) systeem vormen onderdeel van de training  ter cultivatie van een sterk,neutraal en zuiver systeem van de behandelaar.

Inhoud training

 • Voorbereiden van de buik en organen met Chi Nei Tsang I-technieken.

 • Openen van de windpoorten met de elleboog en activatie van de Pakua in de buik.

 • Het hergroeperen van twaalf winden in vier windgroepen.

 • Het activeren van de CNT-reflexpunten en –lichaamszones per windgroep.

 • Het verzamelen en bewegen van de wind in de buik om de wind het lichaam te laten verlaten.

 • Healing Tao oefeningen waaronder de drie Vuren en 6 richtingen, Buddhapalm, meditaties en zelfmassage.

 • Geïntegreerde theorie: functionele en energetische uiteenzetting en symptoombeeld van de windpatronen, functie en lokalisatie van reflexpunten (die grotendeels parallel lopen met de acupuntuurpunten, begeleiding van de klant en de opbouw van een behandeling.


Voor wie

De orgaanmassage dient beheerst te worden. Deelname aan een cursus van minimaal vier lesdagen Chi Nei Tsang Basis (module I) is vereist. Bij voorkeur ook Chi Nei Tsang Vervolg (module II).


Studiebelasting

Van de student wordt verwacht dat zij/hij actief aan de slag gaan met de opgedane kennis en regelmatig oefent op proefpersonen. Op de vijfde studiedag kun je behandelverslagen inleveren waarop je feedback krijgt. Dit is geen verplichting.

 
Studiemateriaal

 • Lesmap: Vertaling van het booklet CNT van Master Chia met achtergronden, beschrijving en fotomateriaal van de technieken en een uitgebreid overzicht van de reflexpunten.

 
Certificatie CNT Practitioner

Gaandeweg wordt je wellicht duidelijk dat je je verder wilt professionaliseren en certificeren tot Chi Nei Tsang Practitioner II (je dient dan al Practitioner CNT I te zijn) volgens het internationale Universal Healing Tao Systeem (UHTS). Dat is mogelijk middels oefensessies, het schrijven van verslagen, testen en individuele Tao beoefening. Als Senior Chi Nei Tsang I en II begeleidt en test Maartje Huibers het volledige traject tot Practitioner II. Klik hier voor het volledige curriculum Tijdens de training kijk je met de docent of je voldoet aan alle eisen of wat daarvoor nog nodig is.

© 2020 Tamashi Trainingen | Maartje Huibers