CHI KUNG VOOR VOLWASSENEN Video's


Bonenzakje

De Taoïsten in de oudheid, in hun studie naar natuurlijke geneeswijzen, ontdekten de sterk detoxificerende werking van mungbonen bij uitwendig gebruik op het lichaam. Mungbonen kunnen de excessieve Yang energie absorberen en zo het lichaam beschermen tegen oververhitting of gevolgen van afvalstoffen in het lichaam. De inzet van de mungbonen was en is veelzijdig te gebruiken bij klachten zoals constipatie, hoofdpijn, en het herstel en versterken van pezen en gewrichten. Ook is het algemeen verfrissend en vitaliserend om te kloppen als onderbreking voor of tijdens het werken in zithouding, autorijden of elk moment dat zich dagdagelijks aandient als je het zakje dichtbij je houdt.


Emoties

De Taoïstische visie beschouwt emoties als een vorm van energie. Deze energie is polair: De andere zijde van de emotie is de deugd. Emoties en deugden hebben aldus dezelfde energie met een andere lading. Het doel is om emoties intern te transformeren in deugden. Een deugd is een natuurlijke (ziels)kwaliteit die uitdrukking geeft aan jouw oorspronkelijk wezen. De energie van de emotie en deugd wordt weerspiegeld in de organen. De klanken komen overeen met de resonantie/frequentie van het orgaan. Door het maken van de klank zuivert het orgaan, kan het beter haar natuurlijke functie uitoefenen en komt er meer ruimte voor de deugden. Door bewustzijn in de organen te cultiveren leren we onszelf beter kennen op zowel fysiek als geestelijk niveau.

Dit fragment is onderdeel van Pakket 1: Helende Geluiden. Wil je je verder verdiepen in de overige klanken en een naslagwerk ontvangen, klik dan hier om dit pakket aan te schaffen en onder andere deze video helemaal te bekijken.


Helend geluid voor het Hart

Het maken van het helend geluid van het Hart helpt je om gevoelens van haat en het onvermogen liefde te ervaren te transformeren. Zo kun je weer liefde, levenslust, respect, enthousiasme en gelukzaligheid ervaren.
 
Deze klank  is wellicht de belangrijkste klank van alle geluiden. De hartklank die behoort bij het element VUUR helpt om algemeen  hitte af te voeren tijdens het doen van oefeningen of op elk moment dat je energie ‘te hoog’ zit tijdens de dag. Ook wordt het hart nog eens extra belast doordat zij als finale loosplaats dient voor elke andere emotie die voortkomt uit de disbalans van de andere organen. Dus veelvuldig de hartklank maken is altijd goed!

Dit fragment is onderdeel van Pakket 1: Helende Geluiden. Wil je je verder verdiepen in de overige klanken en een naslagwerk ontvangen, klik dan hier om dit pakket aan te schaffen.


Rugbewustzijn

Deze oefening versterkt je aanwezigheid in het energieveld aan de achterzijde van je lichaam. Het gevoel van achter jezelf te staan, je veilig te voelen en je angsten onder controle te hebben wordt gevoed. Meer ontspanning, vitaliteit en een gevoel van gegrond zijn in je onderste Tantien, je buikgebied.

De oefening  geeft inzicht in de oorsprong van eventuele rugklachten en kan deze helpen verlichten.  Zit bij voorkeur op een stoel in één lijn met de as tussen Hemel en Aarde, boven-onder omdat je het veld van boven naar beneden toe opbouwt.  De oefening is  meditatief, yin van aard  dus ook heel geschikt om ’s avonds te doen in afbouw naar de nacht.


De films Introductie emoties en Helend geluid voor het Hart  zijn  beide onderdeel van Pakket 1: Helende Geluiden. Wil je je verder verdiepen in de overige klanken en een naslagwerk ontvangen, klik dan hier om dit pakket te aan te schaffen via Online Trainingen.

© 2020 Tamashi Trainingen | Maartje Huibers