CHI KUNG VOOR VOLWASSENEN en Kinderen

Chi Kung

“Op weg naar een vitaal lichaam, een open hart en een rustige geest“

Chi Kung is een Oosterse bewegingsleer om je energie, Chi, vrij te laten stromen.  Beoefening brengt meer vitaliteit, ontspanning en bewustzijn in je lichaam. Chi Kung kent verschillende stijlvormen en vormt een wezenlijk onderdeel van de Oosterse traditionele geneeswijzen. Tamashi Trainingen geeft trainingen Oosterse bewegingskunst in lijn met het Universal Healing Tao systeem geïntegreerd met ervaring uit andere Oosterse toepassingen zoals meridiaan-oefeningen, Do-In, Hara-cultivatie, zelfmassage en orgaanbewustzijn.  

Tao

Het Taoïsme is een eeuwenoude spirituele traditie die staat voor de eenheid van alle natuurverschijnselen, een oneindig samenvloeiend geheel. De natuur weerspiegelt perfect onze oorspronkelijke staat van mens-zijn. Letterlijk betekent Tao ‘het pad’ of ‘de weg’. De Tao toont ons de weg naar een leven in eenheid, simpel, echt en natuurlijk. Door Taoïstische beoefening bewandel je het pad naar binnen, diep in je lichaam, om je ware natuur te verkennen.
 

UNIVERSAL HEALING TAO

Universal Healing Tao is een hedendaagse, praktische vertaling van het Taoïsme. De Tao ziet de mens als een eenheid in lichaam, ziel en geest waarbij Chi de stuwende (levens)kracht is. Door Chi-bevorderende oefeningen ben je in staat een gezond, vitaal lichaam op te bouwen en een gevoel van welbevinden en stabiliteit te ervaren. Dit vormt het fundament voor spirituele groei. Via liggende, zittende en staande Chi Kung oefeningen, meditaties en zelfmassage groei je naar een harmonische integratie van jezelf op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.
Grandmaster Mantak Chia bracht de Taoïstische overlevering in de jaren zeventig naar het Westen. Universal Healing Tao wordt momenteel wereldwijd onderwezen door leraren die zijn gediplomeerd volgens een gedegen certificatieprogramma. Jaarlijks reist Mantak Chia over de wereld om studenten te verbinden met de oorspronkelijke trilling van deze Taoïstische wijsheden aangevuld met moderne, wetenschappelijke inzichten.

Universal Healing Tao is de volledige naam van het systeem maar ook de namen Healing Tao en Universal Tao worden gebruikt.

Oefeningen

De oefeningen zijn simpel en makkelijk en toegankelijk om in je dagelijks leven te integreren terwijl je wacht, doucht, werkt, auto rijdt…
 
Chi-beoefening is gericht op vrije, zuivere stroming van energie door het ontgiften, vermeerderen, conserveren, recycleren en transformeren van energie. 

Chi Zelfmassage: het wakker maken van je lichaam door masseren, trommelen, tokkelen..
Zes helende geluiden:  het zuiveren van fysieke en emotionele spanningen en toxines via ademhaling, strekkingen en klanken die overeenstemmen met de vibratie in je organen.
Innerlijke Glimlach: meditaties die je blik zacht naar binnen richt om je lichaam gewaar te worden en je in een diep contact met jezelf brengt waardoor je rust, aanvaarding en ontspanning ervaart.  
IJzeren hemd Chi Kung en Tao Yoga: staande en liggende oefeningen die je interne structuur versterken vooral botten, pezen en spieren. Een ademende, sterke lichaamsstructuur geeft gronding en stabiliteit.
Hemelse Kringloop: circulatie van de energie door de kringloop, de basisstroom van Yin en Yang in ons lichaam, om deze te balanceren, te voeden en te recycleren.
Helende liefde: Transformeren van seksuele energie in vitale levensenergie om gezondheid en creativiteit te cultiveren.


Effecten


  • Een sterker en vitaler lichaam

  • Betere werking van alle lichaamsstelsels waaronder ademhaling, spijsvertering, bloedcirculatie, lymfe- en zenuwstelsel en energiecirculatie.

  • Meer ontspanning, minder stress en rust in het hoofd.

  • Verminderen en voorkomen van klachten zoals vermoeidheid, stress, rug-, nek- en schouderklachten, buikklachten, hormonale disbalansen.

  • Een gevoel van harmonie, eenheid en centrering.

  • Meer bewustzijn en inzicht in je sabotage-patronen.

  • Meer richting en zingeving in je leven.


    
   


© 2020 Tamashi Trainingen | Maartje Huibers